Vrijwilliger voor JDRF Nederland

In het artikel Waarom ik blog en vlog over leven met diabetes type 1, schreef ik op 31 oktober over de doelen die ik wilde bereiken. Die doelen waren spreken en bloggen voor organisaties die zich bezighouden met de genezing van diabetes type 1.

Toeval bestaat niet

Toeval of niet, begin november vroeg JDRF Nederland (Juvenile Diabetes Research Foundation heeft als missie: type 1 diabetes de wereld uit helpen) op hun website om sprekers. Ik heb me direct aangemeld en na een paar dagen hadden we het eerste contact.

Het was een super leuk gesprek en we spraken af dat ik begin januari mag luisteren naar hun presentatie en kijken of ik mezelf zo’n presentatie zie geven in de toekomst. Zij kunnen dan kijken of ze mij daarvoor geschikt vinden; ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Ben erg benieuwd en ik houd jullie natuurlijk op de hoogte!!

Maandelijks een artikel schrijven voor JDRF Nederland

Ze vroegen ook of ik het leuk zou vinden om maandelijks een artikel te plaatsen op hun Facebook pagina.

Leuk? Leuk? Super leuk!!! Ik kan er wel een boek over schrijven. Dus een artikel per maand schrijven voor JDRF Nederland, ja dat leek me wel wat! In deze artikelen mag ik mijn ervaringen delen over mijn leven met diabetes type 1.

Kerst en diabetes type 1

Misschien was het onderwerp Kerst iets voor het eerste artikel? Ik was namelijk net uitgenodigd bij mijn zus voor een Kerstlunch én ik had het menu al doorgekregen. Omdat mijn zus wilde weten of mijn kinderen dat lekker zouden vinden.

En het was een niet-zo-handig-menu om mijn diabetes op zo’n feestdag onder controle te kunnen houden. Niet dat ik daar iets van zei natuurlijk; of juist niet natuurlijk! Anyway… Het leek me een goed onderwerp voor mijn eerste artikel voor JDRF Nederland.

21 december jl. is dat artikel online gekomen op hun Facebook pagina. Wat was ik trots! Maar ook zenuwachtig. Want op die Facebook pagina komen alleen mensen die te maken hebben met diabetes type 1. Zoals ik, dat weet ik. Maar omdat ik de diagnose nog niet zo heel lang geleden gekregen heb, voel ik me nog niet altijd zo.

Lieve reacties

En weet je wat er gebeurde? Ik kreeg zulke lieve reacties. Op Facebook, Instagram, maar ook via e-mails en berichten die mensen achterlieten op deze website.

Mensen die zich herkenden in het verhaal dat ik geschreven had en in wat ze op mijn website zagen. Zó fijn!

PS Hieronder kan je doorklikken (klik onderaan op “meer weergeven”) naar het eerste artikel dat ik mocht schrijven voor JDRF Nederland.

En jij?

Heb jij diabetes type 1 en vind jij het fijn om mijn blogs over mijn leven met diabetes type 1 te lezen? Laat het me in een reactie weten! Ik lees alle reacties.

En mocht je ideeën hebben voor nieuwe onderwerpen, laat me dat ook gerust weten. Dan kunnen anderen daar ook over lezen, zodat ze er misschien iets aan hebben.

Voor de mensen die dit blog lezen en geen diabetes type 1 hebben, laat het me gerust weten als je vragen hebt. Ik beantwoord ze graag!

2 antwoorden
 1. Guusje Neijens
  Guusje Neijens zegt:

  Hallo Linda, ik dacht laat ik eens reageren op je persoonlijke blogs en vlogs. Heb ze verslonden! Vanuit stichting D-Support verwijs ik er ook regeled naar om mensen een idee te geven van T1DM en de impact. Of de onduidelijkheid in het diagnostische proces, dat je daar soms mee te maken hebt en de impact die dat hebben kan. Heb je weleens gehoord van stichting D-Support? D-Support helpt bij het vinden van geschikte oppas voor kinderen met diabetes.
  Wie weet komen we elkaar weleens tegen in de diabetescommunity.
  Bedankt voor je blogs en vlogs en het delen van jouw unieke ervaringen. Succes met je goede werken bij o.a. JDRF. Tot ziens
  Guusje Neijens

  Beantwoorden
  • hetismijLinda
   hetismijLinda zegt:

   Hoi Guusje, bedankt voor je lieve reactie!! En leuk dat je mijn blogs en blogs verslonden hebt;-) Ik ken D-Support van naam. Mijn diabetesverpleegkundige heeft me er wel eens over verteld. Heel fijn dat jullie dat werk doen. Ik denk ook dat daar veel vraag naar is. Vast een keer ergens tot ziens!!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *